Om oss - Lillänghamnens fiskrökeri

Om oss

Lillängshamnen är ett familjeföretag och fiskgrossist som drivs av tredje generationen och fortfarande så röker vi fisk på samma vis som när farmor Doris stod för rökning, allt efter familjens hemliga alspånsblandning och unika rökprocess. Lillängshamnens Fiskrökeri ligger i Skoghall utanför Karlstad och har funnits sedan 1988.

För nästan 30 år sedan grundade Göran och Krister Fransson, Lillängshamnens fiskrökeri.
Idag är även Kristers söner Andreas och Adam med och driver företaget. Rökeriet, tillika butiken, hittar du vid Vänerns strand på Skoghall, en bit utanför Karlstad.

Fiskar, röker & levererar

Utöver rökeriet och butiken bedriver vi även ett yrkesfiske. Vi röker all vår fisk på plats i sjöbodarna i Lillängshamnen och levererar den sedan till butiker över hela Värmland och Örebro. På senare tid har vi expanderat, främst österut och levererar nu rökta produkter ända till Stockholm.

Färsk fisk & hemlig spånblandning

För oss är det viktigt att leverera det allra bästa till våra kunder, fräsch mat med god smak. Vi röker alltid på färsk lax odlad i Norge, för att säkerställa bästa kvalitet. Alspån, tillsammans med vår egna hemliga spånblandning gör att laxen får en extra len smak med en gyllene färg.

Hållbarhet i fokus

Vi på Lillängshamnen vill ha ett långsiktigt företagande, det betyder inte bara att fokusera på hög kvalité och ett riktat fokus mot en återkommande kund. Utan även ett långsiktigt företagande för miljöns skull, för att vi alla ska få äta bra och hälsosam mat, idag och imorgon.

Genom att välja någon av Lillängshamnens produkter eller kanske äta på vår restaurang så vet du att alla steg innan du får avnjuta en rätt så har både kvalitén och miljöarbete arbetats gediget med. Läs mer om vårt hållbarhetstänk här!