Hållbar tradition - Lillänghamnens fiskrökeri

Hållbar tradition

Familjen Franssons passion för fiske sedan 1988

Företaget startades 1988 av farmor Doris Fransson. Familjen har alltid haft ett stort intresse för yrkesfiske och var ofta ute på Vänern. När farmor sen började röka fisken på samma sätt som i sina norrbottniska hemtrakter lades grunden till Lillängshamnens fiskrökeri. Fram till 2000-talet pågick försäljningen endast i Lillängshamnen på Hammarö utanför Karlstad men därefter började allt fler restauranger och matbutiker köpa våra varor. De senaste åren har vi blivit en större grossist och helhetsleverantör inom fisk och skaldjur i hela Mellansverige och 2019 byggde vi om vår butik för första gången på 21 år. Året därpå byggdes även en helt ny uteservering och restaurang upp och konceptet ”Lillängshamnens utflyktsmål” förverkligades. Företaget är idag både en dagligvaruhandel, butik, leverantör, restaurang och webbshop med fokus på kvalitet och hållbarhet. Fiskrökeriet är fortsatt ett familjeföretag och drivs nu av och Doris barnbarn Andreas och Adam Fransson.

Lillängshamnen Fiskrökeri AB producerar och tillverkar alla våra egna varor. Sedan levereras de till vårt logistikcentra och Lillängshamnen grossist. Därifrån distribueras varorna till våra företagskunder som restauranger och Ica- och Coop-butiker. Idag levererar vi till över 200 restauranger och 250 butiker. Varorna distribueras också till Lillängshamnens Restaurang AB – där vår egen butik och utflyktsmål finns i Lillängshamnen i Skoghall.